Stereo Power Amp/Cabinet Switcher

Triaxis, Quad Preamp, Stereo Power series, Recto Preamp

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned

Post Reply
MesaMad1378
Mark II
Posts: 59
Joined: Tue Sep 15, 2015 4:49 pm
Location: Gold Coast, Australia

Stereo Power Amp/Cabinet Switcher

Post by MesaMad1378 » Sat Dec 23, 2017 8:30 pm

Hi there all,

I am after something that I can switch power Amps with, the only thing I can find is the Palmer
P-TINO-S.

I’d have to use 2 of them to switch between the 2:90 and the 2:100. I looked at the Ampete 444 but it only puts 1 amp on at a time. Something like this would be good though.

Is there anything else out there?
Mesa Dual Rectifier, TriAxis, Recto Recording,
2:90, 2:100, SUS-4 16ru Case,
Flux Five, Throttle Box EQ, 5 Band EQ,
Straight Traditional 4x12 Cabs.
And other stuff!!

desertdweller
Mark I
Posts: 34
Joined: Wed Nov 05, 2008 9:06 pm

Re: Stereo Power Amp/Cabinet Switcher

Post by desertdweller » Wed Dec 27, 2017 10:25 am

Check this out, I think the Ampete 88S might be for you.

http://ampete.com/products/switcher-ser ... -88studio/

MesaMad1378
Mark II
Posts: 59
Joined: Tue Sep 15, 2015 4:49 pm
Location: Gold Coast, Australia

Re: Stereo Power Amp/Cabinet Switcher

Post by MesaMad1378 » Thu Dec 28, 2017 11:46 pm

Cheers desertdweller, had looked at that. Bit much to throw $2500 down for one of them. I can get the Palmers for 450, might be able to get it cheaper if I get 2.

Cheers Brett
Mesa Dual Rectifier, TriAxis, Recto Recording,
2:90, 2:100, SUS-4 16ru Case,
Flux Five, Throttle Box EQ, 5 Band EQ,
Straight Traditional 4x12 Cabs.
And other stuff!!

User avatar
Blaklynx
Mark III
Posts: 385
Joined: Fri Aug 29, 2008 2:00 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Stereo Power Amp/Cabinet Switcher

Post by Blaklynx » Thu Jan 18, 2018 12:01 am

Hi MesaMad...

You're not clear with your details so I'll provide two answers:

1. You have two amps but only one cab?

Tonebone (Radial Engineering) make the Headbone VT. You need to be cautious with time based effects in the amps effects loop, though (read the details of this switcher)
http://www.tonebone.com/headbone.php


2. You have two amps and two cabs?

You only need an ABY pedal to flick the guitar signal between the two power amps or send guitar signal to both at the same time. There's quite a few of these pedals available.
Again from Radial Engineering http://www.radialeng.com/switchers-products.php#

-B

I note you live on the Gold Coast. I was in Cairns holidaying for 10 days. Just got back to Melbourne 2 days ago.
Gotta love tubes!
Image

If you're interested in the chicken head knob replacement on my Roadster amp, go here:
http://forum.grailtone.com/viewtopic.ph ... 98#p476098

MesaMad1378
Mark II
Posts: 59
Joined: Tue Sep 15, 2015 4:49 pm
Location: Gold Coast, Australia

Re: Stereo Power Amp/Cabinet Switcher

Post by MesaMad1378 » Thu Jan 18, 2018 7:58 am

Hi There,

I have 2 Poweramps, the Mesa 2:90 and the 2:100. I have 2 Mesa 4x12 cabs.

I’d like to be able to switch between the both of them and keep it in Stereo with 2 cabs, 8 speakers are better than 4. I can do it if I just use 2 speakers per a cab, per power amp now. I have everything in a Switchblade 16, just can’t switch cabs with it.

The Palmer P-TINO-S and yes, the Tonebone Headbone can do this but I’d need 2 of either to do it. Both have a remote switch for control. Could be done with the Switchblade 16’s relays.

The only other thing I’ve seen is the Ampete 888.

Cheers
Mesa Dual Rectifier, TriAxis, Recto Recording,
2:90, 2:100, SUS-4 16ru Case,
Flux Five, Throttle Box EQ, 5 Band EQ,
Straight Traditional 4x12 Cabs.
And other stuff!!

Post Reply