Nomad issue(sound clip)

Dual/Triple Rectos, Maverick, Blue Angel, Nomad, Road King, F-Series, Lone Star & Stiletto

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned, Platypus

Post Reply
Eypho_Exo
Bottle Rocket
Posts: 2
Joined: Sun Sep 02, 2018 10:19 am

Nomad issue(sound clip)

Post by Eypho_Exo » Sun Sep 02, 2018 11:19 am

Hello, folks
I am new to the forum.
Hope this is the proper place to ask my question.
I have searched and not found my specific problem. (insert link here to exact problem,that i was unable to find).
Amp is a nomad 55 combo.

Problem, right away after warm up the volume or signal on all channels (drop out and in) continuously. like a pulsing.
drops to nothing real fast,then comes back real fast. kind of a fade. channel 2 acts differently than 1 and 3 it seems.

Things ive tried:
(1)searched the web for similar issues with any mesa models
(a)Swapped tubes
(b)cleaned all jacks with electronic cleaner
(c)plugged guitar straight into from of amp (not thru pedals)
(d)short cable in effects loop
(e)cleaned tube prongs and sockets
(f)looked over board for any issues
(g)made sure the ground screw was making contact with foil on inside of cab
(h)turned all knobs to move sum dust around

i think thats about it.
I do have plans to take it in, but i enjoy learning and seeing if i can fix my own things.

Here is a sound clip. i start with channel 1 then 2 then 3 then back again. in the start i let you
hear the hum with not strumming first.
well i cant seem to attach a mp3 file? if anyone wants to hear it
i can email to you. or is there a way to upload sound on here?

thanks

User avatar
deeman
Mark III
Posts: 261
Joined: Mon Jan 14, 2013 4:13 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Nomad issue(sound clip)

Post by deeman » Mon Sep 03, 2018 10:56 am

You'll have to host the clip somewhere and link to it. Easiest way to do it may be a youtube video.
Mesa Boogie 2001 3 Channel Dual Rectifier
Ampeg 4x12 Cab
Gibson 2006 Les Paul Studio
https://soundcloud.com/authoritydrive

Eypho_Exo
Bottle Rocket
Posts: 2
Joined: Sun Sep 02, 2018 10:19 am

Re: Nomad issue(sound clip)

Post by Eypho_Exo » Tue Sep 04, 2018 5:58 am

ok, thanks. will do when i get a moment.

Post Reply