Mesa Heartbreaker Combo issue - no volume

Dual/Triple Rectos, Maverick, Blue Angel, Nomad, Road King, F-Series, Lone Star & Stiletto

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned, Platypus

Post Reply
Rodf
Bottle Rocket
Posts: 1
Joined: Sun Apr 16, 2017 6:45 pm

Mesa Heartbreaker Combo issue - no volume

Post by Rodf » Sun Apr 16, 2017 7:01 pm

Hi,
First time post and a rank amateur with amp repairs.
I've had my HB combo for 20 years and I love it, it's a great clean amp, although heavy! I've never had any probs with it and have changed the tubes twice in that time.
I don't gig regularly anymore, with just the odd gig here and there, so the HB doesn't get out much.
During my last gig I lost volume for about 5-10 seconds (right in the middle of a solo!!!), but eventually the sound came back on, much to my relief.
However today, whilst playing it at home I the volume started to drop - it would fluctuate/then stabilize/then fluctuate, and finally I've lost total volume from the amp.
I eyeballed the tubes and they appear to be OK, no flaring and all tubes ON. (Guitar and cables etc are fine, I have tried multiple guitars and cables)
Could this be a simple tube problem or something more severe?
I would greatly appreciate any advice from the experts on this forum.
Cheers,
Rod

Monsta-Tone
Donating Member
Posts: 5463
Joined: Sat Oct 01, 2005 2:27 pm
Location: Maui Wowee!
Contact:

Re: Mesa Heartbreaker Combo issue - no volume

Post by Monsta-Tone » Sat Aug 12, 2017 12:25 pm

Not sure if you got this fixed, but it definitely sounds like it could be a tube issue.
PM me if you need some help!
Elvis said.......
Amp techs do get shocked. :shock:

Post Reply