The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Fri Dec 15, 2017 10:55 am

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Nov 29, 2015 10:58 am 
Offline
Mark I

Joined: Wed Apr 22, 2015 7:28 am
Posts: 23
I recently acquired an old Mesa thiele cab (ev speaker, Boogie logo). It seems in fantastic condition for its age...very clean inside and out with original slip case. All electrical connections seem to be fine.

When I first connected it to my mark iv combo (using both the 4 ohm sockets to run the thiele together with the combo speaker) there was no sound at all from the thiele. I tried various speaker leads, different speaker sockets and even a different amp (Marshall jcm800) and still, no sound. After a while it suddenly started working. For the next jam session the thiele cab worked fine, however now there is no sound again.

Does anyone have any ideas why this cab seems to be temperamental?? As far as I can see it is flawless and seemingly built like a tank. Maybe it's something I am doing wrong??

Any help would be appreciated. Cheers!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 29, 2015 11:46 am 
Offline
Mark I
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2015 4:15 pm
Posts: 46
Location: Italy
maybe a problem with the jack plug or the internal wire?

A.

_________________
the only person you're destined to become is the person you decided to be.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 29, 2015 8:06 pm 
Offline
Mark IV
User avatar

Joined: Sun Feb 17, 2008 4:02 pm
Posts: 521
yep. sounds like a loose connection. you'll have to trace it out. could be a worn/corroded input jack, loose wire at the speaker or jack, frayed connector wire... shouldn't be hard to fix, you just have to find the fault.

_________________
When Gibsons are outlawed, only outlaws will have Gibsons


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 03, 2015 5:05 am 
Offline
Mark I

Joined: Wed Apr 22, 2015 7:28 am
Posts: 23
OK thanks guys!!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group