The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Tue Sep 25, 2018 12:15 am

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: TC-50 humming
PostPosted: Mon Apr 16, 2018 7:37 am 
Offline
Mark III

Joined: Fri Dec 25, 2009 3:50 pm
Posts: 153
My TC-50 has a noticeable hum. Sounds like the transformer humming.It is noticeable When I flip the switch up on channel 2 an 3. If the gain is past 12 oclock it is pretty loud. If I dime the gain on channel 3 the hum is ridiculously loud. I tried changing all tubes and bypassed loop,reverb and boost. Also tried different cables.no cables and the result is always the same.Is this normal. Does your TC-50 have a hum?
Here is a video, this is with the master at noon.

https://www.youtube.com/watch?v=oXjichktVPU


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TC-50 humming
PostPosted: Mon Apr 16, 2018 6:46 pm 
Offline
Triple Recto

Joined: Fri Feb 22, 2013 7:31 am
Posts: 3059
Location: North Carolina
That does not sound normal.

_________________
Current amps: TC-100, TC-50, JP-2C, MK V, Roadster, RA100


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TC-50 humming
PostPosted: Mon Apr 16, 2018 11:24 pm 
Offline
Donating Member
User avatar

Joined: Mon Jan 24, 2005 4:57 pm
Posts: 4491
Location: South of Heaven
You have any fluorescent lights or a refrigerator nearby?

_________________
Ignore the hype and trust your ears. Play more, buy less = better tone.

|| McCarty | Les Paul | Custom 24 ||
|| Cantrell Wah | Rotovibe | Phase 90 | Grid Slammer ||
|| Triple Crown 50 | Recto 2x12/4x12 ||

|| Jazz Bass | Bass Strategy | PH410 ||


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TC-50 humming
PostPosted: Tue Apr 17, 2018 5:59 am 
Offline
Triple Recto

Joined: Fri Feb 22, 2013 7:31 am
Posts: 3059
Location: North Carolina
I looked at the video again and notice I run my masters and gain settings much higher that what you have in the video.

Call Mesa Tech support ! That sound is not normal.

_________________
Current amps: TC-100, TC-50, JP-2C, MK V, Roadster, RA100


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TC-50 humming
PostPosted: Tue Apr 17, 2018 8:58 pm 
Offline
Mark III

Joined: Fri Dec 25, 2009 3:50 pm
Posts: 153
I had moved it to another circuit in the house, it made no difference. I've played lots of different amps in the same rooms and never had noise issues like this.
I talked to Mesa and sent them the video. They agreed it was not normal, so she's headed back to Petaluma to get checked out.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TC-50 humming
PostPosted: Mon May 07, 2018 8:57 pm 
Offline
Mark III

Joined: Fri Dec 25, 2009 3:50 pm
Posts: 153
Amp is fixed and on it's way back!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TC-50 humming
PostPosted: Tue May 08, 2018 6:20 am 
Offline
Triple Recto

Joined: Fri Feb 22, 2013 7:31 am
Posts: 3059
Location: North Carolina
I am curious to find out what was the cause of the issue. Did Mesa indicate what the problem was?

_________________
Current amps: TC-100, TC-50, JP-2C, MK V, Roadster, RA100


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TC-50 humming
PostPosted: Tue May 08, 2018 9:15 pm 
Offline
Mark III

Joined: Fri Dec 25, 2009 3:50 pm
Posts: 153
Yea they did actually. "Replaced +15v regulator, putting out +16.7v, unbalanced supply caused hum when using 4558 IC in Drive or Tight setting. All else a-ok, benched, burned, played."
Only about a week from the time I got a message that the amp was received until they emailed me saying it was done,what they fixed and that it was shipping back to me. I really expected to be without it for a few months. 8)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group