Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Discussion for the new Mark V

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned, Platypus

Post Reply
Giz-Tone
Mark I
Posts: 37
Joined: Fri Jan 24, 2014 2:31 pm

Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Giz-Tone » Tue Jun 18, 2019 8:57 am

Hey lads, I need help here.

I was playing through my amp when the power started to flick on an off. It finally died on me, leaving no lights coming on on the front, bias warning light on the back works though. The fan doesn't come on. There's a hum from the speaker.

I pulled all the tubes, same problem.
I changed the rectifier tube, same problem.
I changed each preamp tube one at a time with a know working spare, same problem.
I have a pair of matched working power tubes. I switched the pair of them into the two sets of matched power tube slots. Same problem.
I changed the fuse a few times, same problem.
I changed the power lead, same problem.

Any ideas or help would be much appreciated.

User avatar
Authorized Boogie
Mark IV
Posts: 696
Joined: Wed Sep 08, 2010 4:12 pm
Location: Petaluma, California
Contact:

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Authorized Boogie » Tue Jun 18, 2019 10:53 am

The diodes in the LV power supply need to be addressed. This should be done by an Authorized MESA Repair Station.
MESA/Boogie - Product Specialist/Customer Service - http://www.mesaboogie.com/support/index.html

Giz-Tone
Mark I
Posts: 37
Joined: Fri Jan 24, 2014 2:31 pm

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Giz-Tone » Tue Jun 18, 2019 12:57 pm

Thanks for the info. Do you have a list of Authorized Mesa repair stations in Europe?

User avatar
Authorized Boogie
Mark IV
Posts: 696
Joined: Wed Sep 08, 2010 4:12 pm
Location: Petaluma, California
Contact:

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Authorized Boogie » Wed Jun 19, 2019 10:52 am

You should connect with the MESA distributor in your country for assistance.

https://www.mesaboogie.com/support/index.html
MESA/Boogie - Product Specialist/Customer Service - http://www.mesaboogie.com/support/index.html

Giz-Tone
Mark I
Posts: 37
Joined: Fri Jan 24, 2014 2:31 pm

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Giz-Tone » Wed Jun 19, 2019 12:43 pm

Thanks for your help. Do you work for Mesa Boogie?

User avatar
Authorized Boogie
Mark IV
Posts: 696
Joined: Wed Sep 08, 2010 4:12 pm
Location: Petaluma, California
Contact:

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Authorized Boogie » Wed Jun 19, 2019 3:44 pm

Yes, absolutely - hence the Authorized Boogie username!
MESA/Boogie - Product Specialist/Customer Service - http://www.mesaboogie.com/support/index.html

Giz-Tone
Mark I
Posts: 37
Joined: Fri Jan 24, 2014 2:31 pm

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Giz-Tone » Thu Jun 20, 2019 5:32 am

Good to know. Thanks for your help. I'm out of sorts at the moment with my amp dead, and having no authorized Boogie repair centre in my country. Do I go the cheaper and maybe hazardous road of going to a local repair guy, or fork out big money and ship it abroad. It's hard to know what to do.

Giz-Tone
Mark I
Posts: 37
Joined: Fri Jan 24, 2014 2:31 pm

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Giz-Tone » Sun Jul 14, 2019 6:28 am

What would cause the diodes in the LV power supply to fail? I'd like to prevent the fault from happening again.

Wayno
Mark III
Posts: 338
Joined: Sun Sep 27, 2015 2:50 pm
Location: Good ole England

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Wayno » Mon Jul 15, 2019 3:26 am

I'm no electrical expert but I would say it's the nature of the beast unfortunately. It's a very complicated price of equipment with hundreds of parts in a very harsh environment. Components can and do fail, in all amps. What country are you in? I would recommend using an official service centre, but, ask locally if anyone can recommend a good tech. I had to use a local tech recommended to me and they where top notch.
Her highness the Veenus
(Mark V/V4 & V7 12AT7 Combo)

2 x 12 Vertical Cab
GSP1101

Gibson LP Studio with alnico ii pro
Schecter C1-XXX with emg 81/85 18v
Jackson Dinky XL with Duncan designed???
Sigma DNC-1STE

Giz-Tone
Mark I
Posts: 37
Joined: Fri Jan 24, 2014 2:31 pm

Re: Mark V: No Front Lights, No Fan, Just a Hum from the Speaker

Post by Giz-Tone » Fri Aug 23, 2019 2:53 pm

Thanks a million Authorized Boogie. The fault was exactly as you said.

I got the amp fixed by a local tech. Cyril Ryan of Audiotronix, Galway, Ireland.

Ireland doesn't have any Authorized Tech, but Cyril is the go to guy by all accounts. I'd recommend him to everyone, and I'd definitely deal with him again.

Post Reply