The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Sun Sep 24, 2017 5:49 pm

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Mar 02, 2016 5:10 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Wed Mar 02, 2016 5:01 pm
Posts: 2
Hi all,

The footswitch on my Express 5:50 2x12 will only light up when channel two is selected on the toggle switch.
When either 'channel one' or 'foot switch' is selected the pedal is completely dead.

When two is selected however I can turn the reverb and contour on and off but pressing the channel select button on the pedal will not switch to the clean channel!

I have tried a different generic cable but not sure if it needs to be a proper Mesa one?
Has anyone had a similar experience?

Many thanks
Lee


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 02, 2016 9:39 pm 
Offline
Mark IV

Joined: Thu Dec 03, 2009 10:29 pm
Posts: 567
Hi epiphoney,
I am not sure I can help much with this one other than making sure that the cable is fully inserted in the amp and the footswitch.
Does the amp function properly using the toggles without the footswitch connected? If so, it is likely just a cable problem or not fully inserted in amp or footswitch.
If the problem persists, my recommendation is to contact Mesa Boogie.
Best of luck resolving your problem!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 17, 2016 6:09 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sat Sep 19, 2015 3:31 pm
Posts: 2
Location: Madrid, Spain
epiphoney wrote:
Hi all,

The footswitch on my Express 5:50 2x12 will only light up when channel two is selected on the toggle switch.
When either 'channel one' or 'foot switch' is selected the pedal is completely dead.

When two is selected however I can turn the reverb and contour on and off but pressing the channel select button on the pedal will not switch to the clean channel!

I have tried a different generic cable but not sure if it needs to be a proper Mesa one?
Has anyone had a similar experience?

Many thanks
Lee


HI,

I have exactly the same problem. (only that my amp is 1x12)
Did you manage to fix it?
Thanks a lot


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 17, 2016 6:20 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sat Sep 19, 2015 3:31 pm
Posts: 2
Location: Madrid, Spain
EJSA wrote:
epiphoney wrote:
Hi all,

The footswitch on my Express 5:50 2x12 will only light up when channel two is selected on the toggle switch.
When either 'channel one' or 'foot switch' is selected the pedal is completely dead.

When two is selected however I can turn the reverb and contour on and off but pressing the channel select button on the pedal will not switch to the clean channel!

I have tried a different generic cable but not sure if it needs to be a proper Mesa one?
Has anyone had a similar experience?

Many thanks
Lee


HI,

I have exactly the same problem. (only that my amp is 1x12)
Did you manage to fix it?
Thanks a lot


Hi

I dismounted the amp's rear panel and, luckyly, the conector cable in the amp side was half-loose. Problem Fixed ¡¡
Thanks anyway
Eduardo


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group