White noise.

Pre Recto days. Boogie modified Fenders, Mark I-IV, Dual Calibers, etc

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned, Platypus

Post Reply
Henz
Mark II
Posts: 100
Joined: Wed May 18, 2016 11:05 pm

White noise.

Post by Henz » Mon Apr 15, 2019 11:20 pm

after recapping my DRG, with same pedals in front, hiss increased dramatically. Any advice?
MKIIC+
2:90
4x12 Recto Cab w/ Eminence and V30's
Home made 2x12 half open cab w/ Eminence and V30's
Rocktron Patchmate, Rocktron Intellifex, TS10 Tubescreamer

woodbutcher65
Mark III
Posts: 180
Joined: Fri May 04, 2018 10:36 pm

Re: White noise.

Post by woodbutcher65 » Wed Apr 24, 2019 12:41 am

Voltages are higher, gain is higher. The amp is more sensitive, responsive, and dynamic. What you report should not be unexpected.

How is it with the pedals NOT in the loop?

You may have to adjust a few parameters to compensate for the effects of freshening the amp.

User avatar
Don
Single Recto
Posts: 1348
Joined: Sat Jan 12, 2008 12:32 pm

Re: White noise.

Post by Don » Wed Apr 24, 2019 11:32 am

I'd look at lead dress. Are any wires not laying in the same path where they were before the cap job?

Henz
Mark II
Posts: 100
Joined: Wed May 18, 2016 11:05 pm

Re: White noise.

Post by Henz » Wed Apr 24, 2019 4:29 pm

Thanks for the replies. Don, yes. I try to keep all leads neat and as close as possible to original place. I put in new other parts as well. I put a new 1000pf ceramic disc cap (C27) in lead circuit. The original had a pin hole in it. I read that , at times, the quality,manufacturer.... etc of new parts can introduce noise. I'm gonna put original back in to see if it helps. My voltages did go up. A lot on the plates. 524v without tubes. 512v with tube . Bias is ok. Within tolerance. LDR supply voltage, if I'm measuring at correct spot is 10v. EQ voltage is 63v . I'm measuring that off of the HV supply lead from power supply board to eq board. Not sure if that's the correct place to measure. My pedals do add noise indeed. But something happened that may change some things. Jim
MKIIC+
2:90
4x12 Recto Cab w/ Eminence and V30's
Home made 2x12 half open cab w/ Eminence and V30's
Rocktron Patchmate, Rocktron Intellifex, TS10 Tubescreamer

User avatar
Old BF Shred
Mark IV
Posts: 872
Joined: Tue Oct 07, 2008 11:26 am
Location: So Cal

Re: White noise.

Post by Old BF Shred » Thu Apr 25, 2019 1:53 am

Don’t own a Mark series amp, but just a shot....512v seems high.....6L6 is rated for 500. Yikes. Do you get any crackling/popping noise with it? May want to check balance (bleeder) resistors (150k, I think) across the primary caps. If these are not soldered well or open, that could explain higher than expected voltages. Saw this in a DC2 I repaired...snap, crackle, pop and crashing sounds and unsteady voltages until I replaced bad one that had opened. Good luck!
Stiletto Ace head
Triaxis/50-50
4x12 and 1x12 cabs
Studio Cal 22+
Various Hamer, G&L, Jackson

"Old rockers never die; we just start to smell that way...or is it the amp?"

Image

Henz
Mark II
Posts: 100
Joined: Wed May 18, 2016 11:05 pm

Re: White noise.

Post by Henz » Thu Apr 25, 2019 12:27 pm

No. No cracking or pops. When I recapped, I recall measuring them . They read fine . I would have to lift board and remove them from circuit to re check. There's much more to the story. I accidentally sprayed canned air on preamp board when amp was live and had a mini explosion. Could be a gazillion things now.
MKIIC+
2:90
4x12 Recto Cab w/ Eminence and V30's
Home made 2x12 half open cab w/ Eminence and V30's
Rocktron Patchmate, Rocktron Intellifex, TS10 Tubescreamer

Post Reply