The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Wed Jul 18, 2018 9:19 am

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Aug 22, 2016 6:49 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Mon Aug 22, 2016 5:51 am
Posts: 2
Problem fixed.


Last edited by dann.valentino on Wed Jan 31, 2018 2:35 am, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 23, 2016 5:06 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Tue Aug 23, 2016 4:47 pm
Posts: 2
Hello - just a thought: check mains transformer has all secondary connections made; sounds crazy but I worked on a studio 22 & all dc voltages across the board were low...!
Took me a while but traced problem back to mains tx which had one of the red, sec leads blanked off (on cct diagram it's R1 or R2 - both of the red leads feeding the rectifier diodes D2-D5; only one set of diodes was effectively connected...!!)....amp worked fine but was even better/louder obviously after connecting all sec tx leads - plus, all dc voltages now very close to schematic values.
May not be the fault that you're experiencing but worth a look eh...?!
Cheers, Paul
P.S.: the transformer for USA can be converted to UK voltage by connecting the primaries in series instead of parallel (connect mains neon across half primary to protect it from over-volts)... :-)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 12, 2017 12:38 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Mon Aug 22, 2016 5:51 am
Posts: 2
Problem fixed.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group