Mk iic Lead Master not working

Mark I's, II's, III's and the almight IV

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned, Platypus

Post Reply
loins71
Bottle Rocket
Posts: 2
Joined: Wed Apr 18, 2018 3:21 pm

Mk iic Lead Master not working

Post by loins71 » Wed Apr 18, 2018 3:32 pm

Hi. I've just bought a Mkiic and I don't think that the Lead Master control is working as it makes no difference to the sound at all yet the Master 1 controls the volume for both channels. However, the volume is about the same when switching between both channels. Any advice gratefully received
Many Thanks

lovetoboogie
Mark II
Posts: 119
Joined: Tue Mar 25, 2014 10:14 pm
Location: New York City

Re: Mk iic Lead Master not working

Post by lovetoboogie » Fri Apr 20, 2018 9:44 am

loins71 wrote:Hi. I've just bought a Mkiic and I don't think that the Lead Master control is working as it makes no difference to the sound at all yet the Master 1 controls the volume for both channels. However, the volume is about the same when switching between both channels. Any advice gratefully received
Many Thanks
After checking preamp tube V3, ...it would sound at first glance like your channel is actually not switching...you will need to troubleshoot the Vactrol(LDR) low voltage supply which is the relay that switches from Rhythm to Lead....

loins71
Bottle Rocket
Posts: 2
Joined: Wed Apr 18, 2018 3:21 pm

Re: Mk iic Lead Master not working

Post by loins71 » Sat Apr 21, 2018 2:23 am

Thanks very much for your reply. I think I'll send it off to the tech along with your suggestion. 8)

Post Reply