The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Sat Nov 25, 2017 12:56 am

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Footswitch issue
PostPosted: Sun Apr 26, 2015 5:59 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sun Apr 26, 2015 5:45 am
Posts: 3
Hi there,

Just joined a new band and (finally) have the chance to use my F-50 again (very, very pleased!).

However, when using the footswitch to switch from CH2 to Ch2+Contour I get a second of quiet signal before it comes up to full volume. Is this normal? I want to use the Ch2+Contour for lead stuff, but that volume dip is not good.

Also, switching channels (or just switching from CH2 to Ch2+Contour) means the reverb dips out completely for about 3 seconds. Sounds weird. Does anyone else get that? Is that normal?

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Footswitch issue
PostPosted: Fri May 01, 2015 12:30 pm 
Offline
Donating Member
User avatar

Joined: Thu Oct 15, 2009 1:30 pm
Posts: 2536
Location: San Francisco Bay Area, CA
Not normal IIRC. Try a new cable. Bad connections can cause this kind of thing with Mesa switching.

_________________
JP-2C WICKER, Baby!
Mini Rectifier blue LED
2x Recto 2x12 Horizontal
2x Recto 2x12 Vertical


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Footswitch issue
PostPosted: Sat May 02, 2015 12:20 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sun Apr 26, 2015 5:45 am
Posts: 3
Thanks Elvis. Much appreciated.

I also have that common white noise issue. Time to visit the amp doctor, I think. Authorised Mesa Service technicians are really hard to find here in the UK. Looks like I'll be shipping her from Brighton to Scotland (ouch!).

Thanks again for your help.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Footswitch issue
PostPosted: Sun May 03, 2015 12:14 am 
Offline
Mark IV
User avatar

Joined: Sun Feb 17, 2008 4:02 pm
Posts: 519
does your amp have an effects loop? if so, spray some contact cleaner on an instrument cable plug and work it in and out of the effects jacks several times. the loop's jacks are part of the circuit even if not used and can become dirty/corroded over time. Regular cleaning can remedy this. I had the same problem as you, and went through all kinds of grief before I figured it out. I use a short jumper cable in my effects loop when I don't use it and rotate the plugs before each use to clean the gunk off them.

_________________
When Gibsons are outlawed, only outlaws will have Gibsons


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Footswitch issue
PostPosted: Wed May 06, 2015 5:55 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sun Apr 26, 2015 5:45 am
Posts: 3
Thanks thunda. I'll give that a try.
Cheers.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Footswitch issue
PostPosted: Mon May 18, 2015 1:14 am 
Offline
Mark III
User avatar

Joined: Wed Apr 02, 2014 1:55 am
Posts: 303
Location: California
My F30 was doing that. I replaced the cable it went away, then came back, then I replaced the footswitch. Fixed. working ever since.

_________________
Boogie F-30
Mark V
Fender Hotrod Deluxe
Two 2X12 Vert. Cabs.
Two 2x12 Compact Cabs.
Telecasters, Gibson Les Paul, Gibson Howard Roberts Jazz Fusion and many more.
http://www.mp3unsigned.com/Peter_Savell


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group