The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Wed Jun 28, 2017 10:48 pm

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Apr 22, 2014 11:03 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Tue Apr 22, 2014 10:45 am
Posts: 9
Hi-
My former user name was TTSTWO. < For some reason I was not able to reset my password and my user name was not attached to my email address, anyway, not the reason I'm here.

I have a Stiletto Triden Stage 1 I purchased back in 2009. Only really crank it on the weekends for a couple of hours per night so I'm not burnig through tubes like some of you folks that gig a lot.

I make a habit of powering it up while I'm standing behind it to watch the tubes light up. Well, Saturday night I didn't and proceeded to play for a 1/2 hour or so. Later, I noticed that one of the power tubes was dead, not glowing at all, sound and volume level were not compromised. I flipped the power off and pulled the dead tube out to inspect and get the color code to order a new matched set. I put the tube back in, powered it on and now it works. ? WTF ? It glows perfectly as if it was never dead.

Anyone run across this ? I will keep a closer eye on it from now on, anyone have an explanation ? The tube was not loose and in the 5 years I've owned the amp, I've never had to pull or check the tubes.

Thanks, TS


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 02, 2014 10:43 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Tue Apr 22, 2014 10:45 am
Posts: 9
Wow. Boogie Board pretty slow lately. Same thing happened last weekend, powered up, same tube didn't glow. Powered down, pulled tube out, put tube back in, powered up, tube glows. I'm wondering weather this is a socket issue rather than a tube issue.

Maybe I should have posted this in the tube area of the forum.....?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 19, 2014 5:30 pm 
Offline
Mark III

Joined: Wed Jan 04, 2012 9:32 pm
Posts: 217
Yeah this is slow board for sure.

_________________
Electra Dyne 1x12 combo
Deluxe Reverb Reissue
American Deluxe strat
PRS Custom 22

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jun 19, 2016 3:02 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Thu Jun 09, 2016 6:54 pm
Posts: 11
Interesting... i replaced mine after buying when i noticed a dead tube and one dull, Right out of the box! New set in now... i wonder if the others were fine. Still have em so ill be sure to check. Trident stage 1 here

Huh, one of the new tubes is also dull, replaced and now ok...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group