Tremoverb Tube Socket Issue

Discussion area for Single, Dual and Trip Rectifers

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned, Platypus

Post Reply
chaosrecords
Bottle Rocket
Posts: 3
Joined: Thu Jan 04, 2018 4:23 am

Tremoverb Tube Socket Issue

Post by chaosrecords » Thu Jan 04, 2018 4:36 am

Hello all,

I just purchased a 1996 Tremoverb head from Reverb.com.
I got the amp today, and the tubes were removed for shipment.

When I started to put the first tube in, I found that the base of the tube hit the chassis before the pins reached the sockets.
I'm wondering something. Are the tube sockets supposed to be flush with the ports on the chassis?
Because the way it is now, there is no way a tube would fit in the hole. And the sockets are at least 3\4 of an inch below the ports in the chassis.

I'm trying to figure out if I was shipped a damaged amplifier, if so I'll have to return it.

stephen sawall
Single Recto
Posts: 1323
Joined: Tue Nov 20, 2007 9:58 pm
Location: seattle wa usa

Re: Tremoverb Tube Socket Issue

Post by stephen sawall » Fri Jan 05, 2018 8:56 am

If I am understanding correctly the tube socket on mine and every other amp I have ever seen the sockets are about the same. I've never seen any amp where the socket is below the frame.

Go look at photos of Tremoverbs.
The fact that Stephen appears from nowhere, is sentenced to death in an emotional public trial without anyone interfering at all and is then altogether forgotten as if nothing happened, is already suspicious.

User avatar
domct203
Moderator
Posts: 3120
Joined: Mon Jan 01, 2007 6:52 am
Location: New Haven, CT U.S.A.
Contact:

Re: Tremoverb Tube Socket Issue

Post by domct203 » Fri Jan 05, 2018 9:45 am

chaosrecords wrote:Hello all,

I just purchased a 1996 Tremoverb head from Reverb.com.
I got the amp today, and the tubes were removed for shipment.

When I started to put the first tube in, I found that the base of the tube hit the chassis before the pins reached the sockets.
I'm wondering something. Are the tube sockets supposed to be flush with the ports on the chassis?
Because the way it is now, there is no way a tube would fit in the hole. And the sockets are at least 3\4 of an inch below the ports in the chassis.

I'm trying to figure out if I was shipped a damaged amplifier, if so I'll have to return it.
Are you talking about the preamp tubes? Yes, those sockets are recessed, but I've never seen a 12AX7 that wouldn't fit through the hole in the chassis. Are you sure you have the pins lined up properly?

Dom
'07 Roadster Voodoo modded
'08 Stiletto Deuce II
'10 Mark V - sold
'18 TC-100
'01 Recto 4X12 Slant
'04 Recto 4X12 Slant/Straight
'74 Les Paul Custom
'95 American Strat
'12 Les Paul Signature T
Voodoo Labs MIDI
==> NOMAD on Facebook <==

chaosrecords
Bottle Rocket
Posts: 3
Joined: Thu Jan 04, 2018 4:23 am

Re: Tremoverb Tube Socket Issue

Post by chaosrecords » Fri Jan 05, 2018 1:50 pm

I understand the need for asking that question, but yes of course I have everything lined up properly. I have owned 6 other Mesa amps and never seen an issue like this.

Lining up the pins is not part of the equation at this point though, because the base of the tube hits the chassis before the pins even get near the socket.
The holes in the chassis are not large enough to fit a tube though, and I have tried about 60 at this point (I have a very large stock of NOS and modern tubes).

chaosrecords
Bottle Rocket
Posts: 3
Joined: Thu Jan 04, 2018 4:23 am

Re: Tremoverb Tube Socket Issue

Post by chaosrecords » Fri Jan 05, 2018 1:53 pm

stephen sawall wrote:If I am understanding correctly the tube socket on mine and every other amp I have ever seen the sockets are about the same. I've never seen any amp where the socket is below the frame.

Go look at photos of Tremoverbs.

Check it out.

Image

Image

V3
Mark I
Posts: 34
Joined: Sun Dec 09, 2007 10:24 pm
Location: Michigan

Re: Tremoverb Tube Socket Issue

Post by V3 » Sat Jan 06, 2018 3:29 am

Definitely doesn't look right. Here is another 1996 one:[url https://www.gbase.com/gear/mesa-boogie- ... 1996-black[/url]
2012 Mess Boogie Dual Rectifier Roadster Head

User avatar
Eevil
Mark II
Posts: 91
Joined: Tue Sep 13, 2011 4:04 am
Location: Finland

Re: Tremoverb Tube Socket Issue

Post by Eevil » Sat Jan 06, 2018 6:24 am

It seems that the board itself has moved inside the amp? Are those plastic pcb holders locked correctly?
Current:
- Electra-Dyne
- Mark V
- 2x12 Recto horizontal
- 4x12 Stiletto slanted
- Gibson R7 Goldtop
- Custom strat
- Ibanez RG2550Z

stephen sawall
Single Recto
Posts: 1323
Joined: Tue Nov 20, 2007 9:58 pm
Location: seattle wa usa

Re: Tremoverb Tube Socket Issue

Post by stephen sawall » Sun Jan 07, 2018 7:07 pm

Does not look like mine. Something is wrong.
The fact that Stephen appears from nowhere, is sentenced to death in an emotional public trial without anyone interfering at all and is then altogether forgotten as if nothing happened, is already suspicious.

Post Reply