The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Tue Jun 19, 2018 4:55 pm

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: General Tube Question
PostPosted: Sun Mar 30, 2014 10:46 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sun Mar 30, 2014 10:44 pm
Posts: 2
Are all of my tubes supposed to be lit when I am playing through my Triple Rectifier on Channel 3 (the red light channel) and if so, are the tubes supposed to be dim or bright?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 30, 2014 10:55 pm 
Offline
Mark III

Joined: Fri Jul 11, 2008 11:03 pm
Posts: 286
Location: Dayton Ohio
Yes they are supposed to be lit, as long as they light up and there isn't any unwanted noise or problems you are good.

_________________
90' Mark III Coliseum blue stripe
95 Triple RevG
96' Triple RevF (2)
04' Recto 4x12
07' Recto 4x12-EVM12L's
09' Mills (2)-4X12-V30
96' Explorer
03' Faded V
13' Government V


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 30, 2014 10:59 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sun Mar 30, 2014 10:44 pm
Posts: 2
Then I can safely assume that I have some dead tubes because a few aren't lit and the ones that are, are very dim. Thanks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 31, 2014 8:57 pm 
Offline
Mark III

Joined: Fri Jul 11, 2008 11:03 pm
Posts: 286
Location: Dayton Ohio
Make sure the tubes are seated in the socket properly, flush with the socket, also be certain the preamp tube pins are lined up with the gap, the space on the preamp tube should match up with the space on the socket.

_________________
90' Mark III Coliseum blue stripe
95 Triple RevG
96' Triple RevF (2)
04' Recto 4x12
07' Recto 4x12-EVM12L's
09' Mills (2)-4X12-V30
96' Explorer
03' Faded V
13' Government V


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 01, 2014 12:41 am 
Offline
Mark III
User avatar

Joined: Fri May 09, 2008 4:22 am
Posts: 482
Draconova75 wrote:
Then I can safely assume that I have some dead tubes because a few aren't lit and the ones that are, are very dim. Thanks.

As long as you have sound coming out of the speaker on every channel of your amp, that the effect loop and the reverb, tremolo, etc... are working, no preamp tubes should be dead.
If you have a good, powerfull and clear clean channel at moderate-to-high volume, the power tubes should be good too.

It's sometimes hard to see tubes "glowing". The yellow/red light is the heater that can be hidden by the plates (and color can be any from yellow to red). Already tried to check that in a dark room ?

_________________
PRS McCarty Soapbar with BKP Pigs90, PRS custom 22 with BKP Rebel Yell
Mark V Head, 1x12" Mesa 1/2 closed (EVM-12L)
Triaxis 2.0 noFat - Quad preamp
Deep modded 20:20 - Bias modded 50/50 - SimulClass 295
Home made amps/speakers/pedals


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group