The Boogie Board

Discussion Forum for Mesa Boogie Products
It is currently Fri Aug 17, 2018 11:42 pm

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: M6 Carbine issues
PostPosted: Fri Feb 18, 2011 10:39 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sat Dec 05, 2009 2:35 pm
Posts: 11
Location: Seattle, WA
I've had my M6 for about a year, and recently i've started getting this crackling sound when playing. I'm sort of new to bass amps (was guitar player in a previous life), so I'm not sure what kind of issue this may be. I've tried different instrumnet cables, as well as different "speakon" cable and the problem still happens. This leads me to believe it could be the pre-amp tube, as it seems related to how much signal is going through the system - meaning the crackling onlyhappens when I'm playing, and isn't constent.

Any ideas?
Could it be a wiring issue with the bass itself? I don't have another bass to check.

TIA

_________________
SG
Fenders into a Mark I & a TremoVerb.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M6 Carbine issues
PostPosted: Fri Nov 16, 2012 9:02 pm 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Sun Oct 21, 2012 9:26 pm
Posts: 5
Location: Seattle
Sean_Gephardt wrote:
I've had my M6 for about a year, and recently i've started getting this crackling sound when playing. I'm sort of new to bass amps (was guitar player in a previous life), so I'm not sure what kind of issue this may be. I've tried different instrumnet cables, as well as different "speakon" cable and the problem still happens. This leads me to believe it could be the pre-amp tube, as it seems related to how much signal is going through the system - meaning the crackling onlyhappens when I'm playing, and isn't constent.

Any ideas?
Could it be a wiring issue with the bass itself? I don't have another bass to check.

TIA


bumping this (with a new account). Changed out the pre-amp tube, no change. There seems to be an short somewhere in the EQ stage, as the gain & output works just fine. The amp makes a weird oscillating sound under the note played, when playing lower frequency notes. Switching the pre-programmed EQ and lowering the "bass" tone knob down, makes is seem less prominent, but it still persists.

It's still under warranty, where can I find warranty info?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M6 Carbine issues
PostPosted: Wed Feb 20, 2013 12:32 am 
Offline
Bottle Rocket

Joined: Wed Feb 20, 2013 12:29 am
Posts: 1
i am having the same issues here. used different cables, cabs, basses and still the same. had mesa hollywood check it out and seemed to be ok for a month or so then started again. all they did was replace the pre amp tube.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group