Issue with TC pedals in Rect-o-verb loop

Guitar and bass FX discussion

Moderators: Guitarzan, Grandor, ned

Guitarmiester
Mark II
Posts: 74
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:01 pm
Location: NJ

Re: Issue with TC pedals in Rect-o-verb loop

Post by Guitarmiester » Thu Apr 24, 2014 5:49 pm

I'm having this same issue with a Series 2 Single Recto I just bought, except I have to max the pedal levels and turn the loop mix to at least 60% to have the delays and reverb be more than just subtle background noise. Doing so causes that rumble of doom. I can back off the pedal levels but then I'm back to square one of barely even hearing them.

Sounds like the mod is the only way to remedy this.

TRENCHLORD
Mark II
Posts: 112
Joined: Sun Jan 05, 2014 7:19 am

Re: Issue with TC pedals in Rect-o-verb loop

Post by TRENCHLORD » Fri Apr 25, 2014 1:01 am

I've always thought that you should activate KILLDRY on the pedal when using time-based effects with a parallel loop.

On killdry the pedal only secretes the wet signal instead of the wet/dry mix, then you use the amp's mix knob to dial in the ratio of wet-dry desired.

I'm fairly sure it even says that in the manual of the TC pedals (run killdry for parallel loops).

anders.blomberg
Bottle Rocket
Posts: 6
Joined: Thu Feb 20, 2014 4:42 pm

Re: Issue with TC pedals in Rect-o-verb loop

Post by anders.blomberg » Fri Apr 25, 2014 12:40 pm

I had no success with the kill dry.

Guitarmiester
Mark II
Posts: 74
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:01 pm
Location: NJ

Re: Issue with TC pedals in Rect-o-verb loop

Post by Guitarmiester » Fri Apr 25, 2014 3:54 pm

Same here. Activating kill-dry only provided the ability to max out the volume level of the TC Electronic delay without getting that booming sound. Other than that, it really didn't make much of a difference. Wasn't even close to a miracle cure that I was hoping for.

Post Reply