Search found 293 matches

by bgh
Wed Apr 15, 2020 10:48 am
Forum: Mark Series
Topic: Does Mark II fit in Nomad Cabinet?
Replies: 1
Views: 216

Re: Does Mark II fit in Nomad Cabinet?

I have both a Nomad 45 1x12 combo and a Mark IVb 1x12 combo. I know the Mark IVb would not fit into the Nomad.

Is your Mark 2c+ the same size as a Mark IV?
If you have measurements of your Mark 2c+?
I can compare them to my Nomad to see if they are close.
by bgh
Wed Mar 11, 2020 9:01 am
Forum: Vintage Amps (Before 1991)
Topic: Is this normal for DC series, or any "output Level" amp
Replies: 2
Views: 632

Re: Is this normal for DC series, or any "output Level" amp

For what it's worth, on my Mark IV, if I have the channel volume set to zero and the output volume above 0, I can still hear some output. Not quite the same as what you are describing, but curious nonetheless.

I too would be curious if anyone else experiences this.
by bgh
Thu Jan 30, 2020 9:13 am
Forum: Vintage Amps (Before 1991)
Topic: Mark IV Rhy 2 Footswitch Problem
Replies: 4
Views: 958

Re: Mark IV Rhy 2 Footswitch Problem

Personally, I would tend to discount tubes as being the issue ... much more likely to be either a cable issue or a loose connection within the foot-switch itself.
by bgh
Mon Jan 20, 2020 9:22 am
Forum: Atlantic Series
Topic: TA30 - Transformer seems really hot after 30 minutes
Replies: 3
Views: 883

Re: TA30 - Transformer seems really hot after 30 minutes

tele_jas wrote:
Fri Jan 17, 2020 10:02 pm
I got a response from Mesa support....

They said:
That is completely normal - keep in mind that power is dissipated through heat.
Good to hear!
by bgh
Mon Jan 06, 2020 9:52 am
Forum: Atlantic Series
Topic: TA30 - Transformer seems really hot after 30 minutes
Replies: 3
Views: 883

Re: TA30 - Transformer seems really hot after 30 minutes

It's hard to tell "how hot is how" in text. But, the transformer on my TA-30 does get quite warm by the time church is over. At that point, it's been on for probably 5 hours, with about 2 of those being on standby,
by bgh
Wed Nov 27, 2019 2:03 pm
Forum: Atlantic Series
Topic: TA-15 Loud POP When Powering Off
Replies: 2
Views: 1604

Re: TA-15 Loud POP When Powering Off

Does the wattage setting make a difference?

I have a TA-30 and have not run into this issue. Perhaps it is unique to the TA-15?

And, I know this sounds like a broken record, but call Mesa. They are excellent at giving tech support over the phone.
by bgh
Wed Nov 13, 2019 11:45 am
Forum: Atlantic Series
Topic: TA30 112 LED problem
Replies: 4
Views: 951

Re: TA30 112 LED problem

Not to sound like a pat answer, but give Mesa a call. They are excellent with help for things like this.
by bgh
Tue Nov 12, 2019 1:23 pm
Forum: Vintage Amps (Before 1991)
Topic: Is anyone playing blues with a Mk IV?
Replies: 8
Views: 1553

Re: Is anyone playing blues with a Mk IV?

May sound weird, but I get a decent blues tone when I max channel 1's gain, lower the bass and add a bit of mids. This is with a SG (for what it's worth).
by bgh
Tue Nov 12, 2019 1:21 pm
Forum: Atlantic Series
Topic: TA30 112 LED problem
Replies: 4
Views: 951

Re: TA30 112 LED problem

I have not had that issue with mine.

Does it exhibit the same behavior when you change wattage?
by bgh
Mon Nov 11, 2019 9:15 am
Forum: Off Topic
Topic: How old were you when you started playing guitar?
Replies: 28
Views: 12528

Re: How old were you when you started playing guitar?

I started playing in the late 60s. I was 14 or 15 at the time.
by bgh
Mon Nov 04, 2019 3:02 pm
Forum: Atlantic Series
Topic: Strange reverb issue with TA30 1x12 combo
Replies: 4
Views: 1217

Re: Strange reverb issue with TA30 1x12 combo

One thing you may want to try is running a patch cable for your effects loop. In the TA-30, the effects loop must be engaged in order to use the reverb. I wonder if the issue may be in that part of the amp.
by bgh
Mon Nov 04, 2019 1:54 am
Forum: Atlantic Series
Topic: Strange reverb issue with TA30 1x12 combo
Replies: 4
Views: 1217

Re: Strange reverb issue with TA30 1x12 combo

I tried the reverb on mine. On the red channel, no matter the mode or wattage on mine, I can crank the reverb ... and I get none of the feedback you describe. You might want to give Mesa a call and describe it to them. I have called them in the past and they have been extremely helpful in diagnosing...
by bgh
Sun Oct 27, 2019 7:23 pm
Forum: Atlantic Series
Topic: TA-30 Inevitable Problems?
Replies: 7
Views: 1278

Re: TA-30 Inevitable Problems?

Mine is in the TA30-0028xx serial number series.

Again, sorry about the delay in getting back to you.
by bgh
Thu Oct 24, 2019 10:49 am
Forum: Atlantic Series
Topic: TA-30 Inevitable Problems?
Replies: 7
Views: 1278

Re: TA-30 Inevitable Problems?

We didn't have practice last night. I will have to get it for you on Sunday. Sorry.
by bgh
Fri Oct 18, 2019 9:39 pm
Forum: Atlantic Series
Topic: TA-30 Inevitable Problems?
Replies: 7
Views: 1278

Re: TA-30 Inevitable Problems?

I think the problems were more associated with the earlier production models. I bought mine used and have had no issues with the loop. If you want, I can get the serial number range for mine. But, it will have to be after the weekend - mine is at church right now. The only "issue" I have had is some...