Search found 94 matches

by bjoneill74
Tue Oct 09, 2012 12:05 pm
Forum: Rack Pieces
Topic: 290 dead: help me please!!!
Replies: 11
Views: 2396

Re: 290 dead: help me please!!!

Your amp has the blue pilot light. It's between the power and standby switches. As for tubes.. I'd probably stick with Mesa tubes. If your Mesa amp has a problem when used with Mesa tubes.. they cover any problems up to a certain amount of time. You'll want them matched pairs just as you would norma...
by bjoneill74
Thu Oct 04, 2012 9:40 am
Forum: Rack Pieces
Topic: 290 dead: help me please!!!
Replies: 11
Views: 2396

Re: 290 dead: help me please!!!

now that my 290 got back on track I read about the chance to have the EL34 with the 6L6. I have asked mesa to give me the right procedure. they told me that if the 290 I own is a pre 2000 one all I have to do is put the EL34 couple to the fartest left side and a couple to the fartest right side. Ho...
by bjoneill74
Wed Oct 03, 2012 1:04 pm
Forum: Rack Pieces
Topic: 290 dead: help me please!!!
Replies: 11
Views: 2396

Re: 290 dead: help me please!!!

yep.. if I had to guess.. the gray tube heater wire is burnt at the connector. I had this happen and sent it to Mesa. It's a known and somewhat common problem apparently. It's not the first time I've seen it mentioned on this board. Here's a few shots of mine. http://farm3.staticflickr.com/2631/4127...
by bjoneill74
Tue Sep 25, 2012 12:20 pm
Forum: Rack Pieces
Topic: TriAxis thin sound! Need HELP!
Replies: 5
Views: 1048

Re: TriAxis thin sound! Need HELP!

could be anything. Most tube amp problems are tube problems. Another thing the TriAxis is known for is the ribbon cables needing to be re-seated inside of the unit. Otherwise it could be a bloated component internally or something that would need to be repaired. Try the tubes, if the problem still e...
by bjoneill74
Tue Jul 10, 2012 11:10 am
Forum: Rack Pieces
Topic: New Mesa/Boogie Rack Product Ideas
Replies: 91
Views: 68127

Re: New Mesa/Boogie Rack Product Ideas

Transaxis could be interesting.. That would suggest the Trans line of amps. I'd like to see them do one with the Mark V (channel 1,2 and 3), TA/RA, put the recto back in. It would have to retain the original triaxis MK 2C+ though. Perhaps the lonestar circuit. All midi controllable and for petes sak...
by bjoneill74
Tue Jun 05, 2012 11:29 am
Forum: Rack Pieces
Topic: 2:90/TriAxis on Lead 1 Red (no Fat) and Recto - how close?
Replies: 8
Views: 1558

Re: 2:90/TriAxis on Lead 1 Red (no Fat) and Recto - how close?

I think my TriAxis must have the fat mod. The LD RD 1 mode sounds like ass.
I use Ld 2 Yellow for heavy tones anyway. I guess that's the Mark II mode.
by bjoneill74
Fri May 25, 2012 1:12 pm
Forum: Rack Pieces
Topic: FX in conjunction Triaxis and 2:90 question...
Replies: 8
Views: 1111

Re: FX in conjunction Triaxis and 2:90 question...

I run everything between the TriAxis and the 2:Ninety via midi preset switching.

Guitar > TriAxis input > TriAxis outs > Line 6 Mod Pro > Eventide Time Factor > Eventide Eclipse > 2:Ninety > 2 - 4x12 Mesa cabs

The Lonestar and Mark V.. I use the fx loop.

Brian
by bjoneill74
Tue May 22, 2012 11:52 am
Forum: Mark V
Topic: Help me hook up my rig!
Replies: 6
Views: 878

Re: Help me hook up my rig!

Whammy's and Wah pedals are notorious for killing tone.
The Whammy I have is horrible.. even when turned off.
I'd try getting true bypass versions or perhaps try a buffer in front of them.

You might want to try the filter stuff in the loop.
Otherwise it looks ok.
by bjoneill74
Wed May 16, 2012 10:16 am
Forum: Mark V
Topic: Analog Delays
Replies: 12
Views: 874

Re: Analog Delays

Most analogue delays are designed to be used in front of a guitar amp and not in the FX loop. It's why I've switched to using a digital delay pedal. This is not correct. I'm not saying you can't use an analog delay in front of the amp, because it does give a particular sound *if you're after that. ...
by bjoneill74
Mon Apr 30, 2012 1:21 pm
Forum: Mark V
Topic: Mark V resistor blowing?
Replies: 14
Views: 1319

Re: Mark V resistor blowing?

I just got the amp back yesterday and she plays like a wonder as she did before her inncident. However I am a little skeptical because I don't want it to be a recurring issue (not the original owner of the amp - not sure about the warranty). After the almost 120$ repair I don't want to have it happ...
by bjoneill74
Tue Apr 24, 2012 1:56 pm
Forum: Mark V
Topic: Mark V reverb stopped working...
Replies: 17
Views: 3822

Re: Mark V reverb stopped working...

since im not in USA its already void, i have recapped amps, and changed components in the past of a marshall and a fender... so thats why im so indecise... whoa? The warranty is void if purchased outside of the USA? That's lame if true. I can understand Mesa not wanting to foot the cost of shipping...
by bjoneill74
Tue Apr 24, 2012 1:48 pm
Forum: Rack Pieces
Topic: RectoPre Front Input sucks, the rear one works fine. Movie.
Replies: 4
Views: 435

Re: RectoPre Front Input sucks, the rear one works fine. Movie.

I'd call Boogie. It could be something like a bloated resistor (or some other component) on the front input (this can be caused by age or the stress of cable runs that are too long). I had something like that happen on my TriAxis a long time ago (it only has a rear input, but the symptoms were very ...
by bjoneill74
Mon Apr 23, 2012 1:58 pm
Forum: Mark V
Topic: Mark V reverb stopped working...
Replies: 17
Views: 3822

Re: Mark V reverb stopped working...

So i spoke to mesa, they told me that i could send the chassis to them to take a look, do you guys think its that what i have to do, or just a quick fix that i can do myself, i think its gonna be real expensive to send the amp because the shipping charges, i dont know if mesa charges for servicing ...
by bjoneill74
Tue Apr 17, 2012 12:10 pm
Forum: Mark V
Topic: Post Your Rig! Must Include a Mark V.
Replies: 334
Views: 97100

Re: Post Your Rig! Must Include a Mark V.

Image
by bjoneill74
Mon Apr 16, 2012 12:58 pm
Forum: Rack Pieces
Topic: 395 or 2:90
Replies: 5
Views: 910

Re: 395 or 2:90

The 2:Ninety was more or less made to go with the TriAxis. They are voiced to work well together and they do. I think if you're using something else (you mentioned a CAE) that you might be better off with the 395/295 route. The 2:90 might be fine as well. The 50:50 is a very good power amp as well. ...